donderdag 6 december 2012

Appelflappen

Er zijn twee dingen die ik leuk vind aan appelflappen.
  1. Ze zijn heerlijk;
  2. Ze zijn heel makkelijk te maken.
Vandaag wil ik het recept graag met jullie delen. 

Ingrediënten
  • Appels;
  • Bladerdeeg;
  • Suiker;
  • 1 Eigeel;
  • Eventueel kaneel.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij er vierkantjes uit.
  • Schil de appels en snij ze in fijne stukjes.
  • Meng de appels met de suiker en eventueel de kaneel (de hoeveelheid suiker kies je naar eigen smaak).
  • Verdeel het appelmengel over de vierkanten (zie de tekening hiernaast)
  • Daarna vouw je die vierkantjes in de helft zodat je driehoekjes krijgt.
  • Druk de randen goed aan met een vork.
  • Scheid de eidooier van het eiwit. En kluts het eigeel met een vork.
  • Nu bestrijk je de bovenkant van de driehoekjes met het eigeel.
  • Als je daarmee klaar bent, plaats je de appelflapjes in de oven (voor de temperatuur en tijd raadpleeg de verpakking).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten